Skulle stoppa bråk – blev själv utsatt för grov misshandel

Uppdaterad
Publicerad

En man blev grovt misshandlad när han försökte avvärja ett bråk i Växjö under söndagsnatten. Dispyten mellan de två män började vid Kungsgatan och slutade med att de gav sig på den tredje mannen.

– Det är en väldigt ful och oprovocerad misshandel, säger Tim Christensson vid polisen i Växjö.

Det var strax efter 03.00 som larmet inkom till polisen. När polis anlände till platsen var den misshandlade mannen vid medvetande, men han ska ha förts till sjukhus med ambulans på grund av sina skador. Ärendet rubriceras som grov misshandel eftersom mannen tagit emot flera slag och sparkar från de två männen.

– När han ligger på marken så sparkar man mot hans huvud och kropp vid upprepade tillfällen, säger Tim Christensson som är jourhavande förundersökningsledare på polisen i Växjö.

”Ful och oprovocerad misshandel”

Enligt polisen ska de två unga männen och den misshandlade mannen inte ha någon form av relation till varandra. Dessutom ska det funnits flera oberoende vittnen som sett händelsen. Dock är polisen intresserad av alla iakttagelser från allmänheten. 

– Vi är jättetacksamma om folk som sett eller hört något hör av sig till polisen, det är ändå mitt i centrala Växjö i samband med krogstängning, säger Tim Christensson som är jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Växjö.

Ska hämta in övervakningsfilm

Det finns ingen person frihetsberövad ännu men enligt polisen kommer man arbeta vidare med ärendet.

– Vi kommer jobba vidare med ärendet och hämta in övervakningsfilm och hålla ytterligare förhör, säger Tim Christensson som är jourhavande förundersökningsledare på polisen i Växjö.

Skadeläget hos mannen är fortfarande oklart i nuläget.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer