Foto: SVT

Två män anhållna för mordförsöket i Kalmar

Uppdaterad
Publicerad

En man fick på lördagskvällen föras till sjukhus efter ett misstänkt mordförsök i Kalmar. Två män är skäligen misstänkta för brottet.

Polisen larmades till platsen strax före klockan 19 på lördagskvällen.

I bostaden hittades en man som ska ha blivit skadad med någon form av tillhygge. Mannen fördes med ambulans till sjukhus där han på söndagen ännu vårdades.

Två anhållna

Under natten anhölls två män. De är båda i 20-25-årsåldern och är skäligen misstänkta för försök till mord, vilket är den lägre misstankegraden.

– De och den skadade är inte obekanta. Men jag vill inte gå in på hur de känner varandra, säger Christer Karlsson, jourhavande förundersökningsledare i Kalmar.

Har hittat spår

Under lördagskvällen spärrades bostaden, där den skadade mannen hittades, av för teknisk undersökning. Den är nu avslutad.

– Vi har säkrat en del spår, mer jag vill inte säga mer om vad det rör sig om, säger Christer Karlsson som inte heller vill gå in på vilken form av tillhygge man tror använts vid brottet.

Finns vittnen

Under kvällen gjorde polisen en del fordonskontroller och pratade med vittnen.

– De har kommit med en del uppgifter, säger Christer Karlsson.

Under söndagsförmiddagen ska de båda misstänkta tilldelas försvarare. De kommer sedan förhöras. Även den skadade mannen ska höras igen.

– Vi kommer hålla förhör med alla inblandade. Misstänkta, målsägande och vittnen, säger Christer Karlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.