Foto: SVT/Niclas Wimmerberg

Många besökare men få proffs

Uppdaterad
Publicerad

Årets Ironman blev en succé på många sätt enligt arrangörerna. Men antalet proffs som deltog kunde varit fler. Bara fem kvinnliga proffs var med i lördagens tävling.

– Ja det är en grej vi ska jobba mer med till nästa år. Att få hit fler proffs, säger Henrik Brovell, tävlingsledare för Ironman i Kalmar.

När SVT Nyheter Småland når honom är han i full igång med att städa undan i Kalmar Tennishall. Där har informationsmöten för deltagarna och avslutande banketter hålliits.

Ironman Kalmar

– Ja, än är vi inte helt klara med årets Ironman det återstår en hel del efterarbete. Men jag kan ändå sammanfatta det som succé så här långt, säger Brovell.

Kallt vatten

– Till och med väderförhållandena var på vår sida. Förutom att det kanske var lite kallt i vattnet. Framför allt om man är van vid varmare. Som en tävlingsdeltagare från Indien som klagade lite, berättar Brovell.

Temperaturen uppmätte 16,6 grader i vattnet på lördagsmorgonen.

Många besökare

Sammanlagt startade 2170 personer i tävlingen i år. Och en preliminär beräkning av antalet besökare landar på mellan 75 000 – 100 000 under hela veckan och mellan 50 000 – 60 000 på lördagen, enligt Destination Kalmar.

Nästa års Ironman i Kalmar kommer hållas den 19 augusti och redan har flera anmälningar gjorts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ironman Kalmar

Mer i ämnet