Många pojkar gillar fusksida

Publicerad

På en tredje plats i en undersökning kring ungdomars internetvanor kommer sajten Fuska.nu som drivs av Kalmarföretaget FL-Net AB.

Youtube ligger på en självklar första plats hos ungdomar, men Fuska.nu är populär bland unga killar och svt hos unga tjejer.
Det visar Orvesto Junior som Sifo Research International genomför vartannat år. Urvalet i undersökningen är slumpmässigt obundet bland Sveriges 7-14 åringar. Undersökningen är postal och formulären skickas till barnens målsmän med uppmaning om att formuläret ska fyllas i av eller tillsammans med barnet, skriver nättidningen Dagens Media.

MSN är näst största sajten bland ungdomarna och 31,2 procent av killarna har besökt spelsajten Fuska.nu, medan endast 10 procent av tjejerna gjort det. Och hela 30,5 procent av tjejerna har besökt svt:s hemsida.

Sajter man besökt senaste 30 dagarna
Alla
Youtube, 67,4
Msn, 38,5
Blocket, 25,8
SVT.se, 24,9
Jesper.nu, 22,9

Pojkar
Youtube, 69,7
Msn, 32,5
Fuska.nu, 31,2

Flickor
Youtube, 65
Msn, 44,9
Svt.se, 30,5

Källa: Dagens Media

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer