I ett lägenhetsförråd hittade polisen ett stort antal stulna grästrimmers och i köket en tjock sedelbunt. Foto: Ur Polisens förundersökning

Mängder med stöldgods hittat i Nybro – duo åtalas för häleri

Uppdaterad
Publicerad

En vanlig lägenhet i ett flerfamiljshus i Nybro visade sig vara en misstänkt hälericentral. Nu åtalas ett par för ett 20-tal fall av häleri.

Majoriteten av brotten ska ha skett i lägenheten i Nybro där polisen hittade mängder av varor från byggarbetsplatser, företag och fordon – stulna runt om i Kalmar län. 

Polisen kallades till ettan i Nybro i somras efter att grannar klagat på ljud av bråk från lägenheten. Väl i lägenheten reagerade en polis på en stor mängd nya verktyg i vardagsrummet och en laser i hallen. Mannen hade också 25 000 kronor i kontanter i ett köksskåp. Då beslutade polisen att göra en husrannsakan och grep därefter den misstänkta mannen och kvinnan.

Överstiger 100 000 kronor

Det totala värdet är oklart – men överstiger i vart fall 100 000 kronor. Det handlar om bland annat om datorer från en skola, en grästrimmer från en skyttebana, och högtalare från ett dansbands turnébuss. Stulna smycken, till ett värde av 48 000 kronor, ska också ha lämnats in till en pantbank, vilket rubriceras som bedrägeri. 
 
Mannen och en kvinnan, som är i 40- respektive 30-års åldern åtalas nu för bland annat 25 fall av häleri. Kvinnan förnekar brott. Hur mannen ställer sig till hälerianklagelserna är oklart.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer