Visa alla (2)

Mänskliga kvarlevor i brandresterna i Rälla

Publicerad

Polisens specialsökhundar har markerat för mänskliga kvarlevor i brandresterna av villan som brann ner till grunden på Öland förra helgen.

Efter branden har en man som bor i huset i Rälla på Öland saknats. Polisen har vid brandplatsundersökningen använt specialsökhundar med utbildning på brandsök samt sök efter avlidna. En av polisens specialsökhundar har markerat för mänskliga kvarlevor i brandresterna.

Polisens tekniker har gjort provtagningar där hunden markerat och provmaterialet kommer undersökas av specialister vid rättsmedicinalverket. Det finns för närvarande ingen tidsangivelse när provsvar kan förväntas.

Anhöriga är underrättade om hur förundersökningen fortskrider.

Polisen har hittills inte gjort några fynd under förundersökningen som stärker någon brottsteori men vad som orsakat branden är inte klarlagt.

– Nej vi har ingen brandorsak men heller inget som tyder på något brottsligt, säger Robert Loeffel presstalesperson vid polisen.

Villan brann ner till grunden

Det var natten mellan lördag och söndag förra helgen som villan i Rälla på Öland brann ner till grunden. Förbipasserande slog larm men när räddningstjänsten kom till platsen var villan övertänd.

Larmet kom vid runt 19:45 på lördagskvällen men först vid niotiden på söndag morgon kunde räddningstjänsten lämna platsen.

En man boende i huset har sedan dess varit saknad och polisen har under veckan genomfört tekniska undersökningar på platsen.

– Vi har inga indikationer på att det skulle röra sig om att mer än en person befunnit sig i huset, säger Robert Loeffel.

Brandplatsen är fortsatt avspärrad.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Borgholm

Mer i ämnet