Marknadsförde radhus – som aldrig byggts

Uppdaterad
Publicerad

I projektbeskrivningen till Circle Resort i Oskarshamn påstår vd:n att han ligger bakom idén till några radhus i Skurup. Men de har aldrig funnits.

I Oskarshamn pågår sedan flera år tillbaka planering och projektering av det som kan komma att bli landets kanske största ferieanläggning. Circle Resort heter anläggningen och är planerad att innehålla upp till tusen hus, hotell och fritidsanläggningar.

Hittills har Oskarshamns kommun lagt ungefär två miljoner kronor på projektet. Eftersom byggplanerna är så stora och innefattar investeringar på miljardbelopp, blev vi nyfikna på att titta på de radhus som vd:n för Circle resort, Kristian Wendelboe, skriver att han ligger bakom i idé och projektbeskrivningen för Circle resort.

Circle resort

Så vi åkte till Skurup, där radhusen skulle finnas.

– Här har inga radhus blivit byggda, säger Skurup kommuns byggnadsinspektör Eva Osbäck.

Och kommunens förklaring till det är att företaget aldrig kom in med de handlingar som krävs för att komma igång med bygget.

Finanskrisen kom emellan

Kristian Wendelboe är vd för Circle resort, och säger att han inte längre äger det bolag som skulle bygga radhusen i Skurup. Och anledningen till att de aldrig blev byggda säger han är att finanskrisen kom emellan.

Men fortfarande på företagets hemsida finns uppgifterna kvar om att hans bolag skulle ha byggt radhus.

– Det är fel, så det måste vi ta bort. Men det finns massa annat som vi har gjort och som vi skulle kunna berätta om, säger han.

Nyhet för kommunalrådet

Att radhusen som finns beskrivna i projektbeskrivningen aldrig blev byggda är en nyhet för Peter Wretlund (S), kommunalråd i Oskarshamn.

Han blir först lite fundersam, men tycker ändå inte att det påverkar kommunens ställningstagande.

– Vi är ju inte där än, från vår sida så handlar det om att gå steg för steg och säkra upp investeringar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Circle resort

Mer i ämnet