Maskerad man knivhotade butikspersonal

Uppdaterad
Publicerad

På fredagskvällen blev en mataffär i Alvesta utsatt för ett rånförsök. En maskerad man hotade en kassörska och en kund med en kniv.

Mannen ska ha försökt tvinga till sig kontanter av en ensam kassörska genom att hota henne med en kniv. Rånförsöket inträffade på matbutiken Netto på Industrigatan i Alvesta.

Flydde bakvägen

När en kund upptäckte vad som var på väg att hända och uppmanade en annan kund att ringa polisen ska den misstänkte rånaren även hotat honom med kniven, enligt polisen. Kunden började då skrika och gärningsmannen lämnade butiken till fots via en bakdörr, utan att få med sig något.

Väl maskerad

Ingen skadades fysiskt vid rånförsöket, och på lördagsmorgonen har ännu ingen misstänkt gripits. Den misstänkte gärningsmannen var väl maskerad, och polisen har därför ett vagt signalement att gå på.

– Vi har tagit in övervakningsfilmer och har ett par vittnen till vi ska höra idag, säger Samir Cehic, jourhavande förundersökningsledare på polisen i Växjö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.