Maskerade rånare tog sig in till sovande par – hotade dem till livet

Uppdaterad
Publicerad

Runt klockan fyra på torsdagsmorgonen vaknade ett par i Alvesta av att två maskerade män brutit sig in i deras hem och stod i sovrummet. Männen hotade dem till livet om de inte fick pengar.

– Mannen i hushållet får ett slag i huvudet av ett tillhygge men inte allvarligt så att han behövde söka vård, säger Ulf Wilsson vid polisen i Växjö.

Gärningsmännen fick med sig pengar men det är oklart hur mycket. Paret tvingades därefter ner på golvet medan de maskerade männen sökte igenom bostaden.

Samtidigt tvingades paret att lämna ifrån sig sina mobiltelefoner något som försvårade deras möjligheter att slå larm till polisen.

– De beordrades att ligga kvar när huset söktes igenom så det dröjde innan de förstod att gärningsmännen lämnat och de vågade sig upp till den fasta telefonen i huset, säger Ulf Wilsson.

En anmälan har upprättats som rubriceras som rån. Under torsdagsmorgonen kommer en teknisk undersökning av bostaden att genomföras. Ingen är ännu gripen för brottet.

Polisen söker vittnesuppgifter från området vid tiden för när rånet skedde, vid Lekarydsvägen i Alvesta. Enligt polisen kan det röra sig om fler gärningsmän än de två som befann sig i bostaden. Iakttagelser av gärningsmän eller en bil området är av intresse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.