Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Det har plingat en del på telefonen, säger Lucas Eriksson, som är en av finalisterna i årets upplaga av Sveriges Mästerkock. Hör hans tankar om uppmärksamheten i videon. Foto: Gabriel Liljevall/TV4

Mästerkocksfinalisten Lucas vägrar att vägra smör: ”Fan, alla ska ju dö nån gång”

Uppdaterad
Publicerad

Han är en av årets finalister i Sveriges mästerkock. SVT Nyheter Småland besökte Lucas Eriksson i hemmet utanför Oskarshamn. Vi pratade om det nya kändisskapet och den ansträngda relationen till grönsaker.

Lucas Eriksson från Oskarshamn är en av finalisterna i årets upplaga av tv-programmet Sveriges Mästerkock i TV4. Med sina rätter, ofta baserade på viltkött, och sina ”one-liners” har han charmat både tv-juryn och tittarna. På sociala medier har klipp på Lucas i mästerkocksköket fått stor spridning.

– Det har varit jäkla fina kommentarer, inga dumma kommentarer alls. Det tycker jag är jättevackert, säger Lucas Eriksson.

Jakten bakom allt

Intresset för matlagning började genom jakten. Redan under den tidiga uppväxten i Gullringen var han ute på jaktpass med sin farfar.

– Det är en så himla fin känsla att vara med hela vägen från jakten till tallriken. Ingen massproduktion eller sådan skit, man vet var maten kommer ifrån, säger Lucas Eriksson.

Att han sökte till tv-programmet Sveriges mästerkock tackar han sin flickvän Felicia för.

– Hon var ute och red och det tog en sån jäkla tid. Jag satt och klickade på telefonen under tiden som jag väntade och spontansökte till programmet när annonsen kom upp, säger Lucas Eriksson.

Vill göra jakt-TV

Hur det har gått för honom i programmet är Lucas Eriksson väldigt hemlighetsfull om, men om hans framtidsplaner är han mer öppen.

– Jag skulle vilja ha ett eget tv-program där man får följa med hela vägen från jaktpasset till tillagningen av maten.

I videon får du följa med när Lucas Eriksson lagar sin paradrätt.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hur tillagar man grönsakerna på bästa sätt? Lucas Eriksson har både ett och annat tips som du kan se i videon. Foto: Hedvig Nittve/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.