Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ulf Sandberg blev svårt knivhuggen på öppen gata i Foto: SVT

Medåtalade 30-åringen bad om ursäkt för att inte ha hjälpt Ulf Sandberg

Uppdaterad
Publicerad

Under dag fyra av rättegången hördes de båda åtalade kring det brutala knivmordet på funktionsnedsatte Ulf Sandberg i Oskarshamn. Den medåtalade 30-åringen inledde med att be om ursäkt.

– Jag ångrar att jag inte gjorde mer för att förhindra mordet, jag ber om ursäkt, sade han.

Åklagaren Linda Caneus menade att den medåtalade 30-åringen inte alls gjorde särskilt mycket. Caneus hade skarpa synpunkter på hur han i så fall kunde hjälpt till.

– Det finns hur mycket saker som helst som han kunde gjort för att avbryta det hela, han kunde ha på kallat hjälp, ta bort den andra gärningsmannen, eller ringa 112, säger Linda Caneus.

Det var också den 30-åriga medåtalade som filmade stora delar av händelseförloppet. 30-åring hävdade dock i rätten att han var rädd för sin vän och därför gjorde som han blev tillsagd.

Höll inte i kniven

Den mordåtalade 27-åringen gav inga kommentarer till rättens frågor och ville heller inte berätta något alls om sig själv. Däremot, när hans advokat Niklas Kappel frågade hur han tänker, så svarade han kort att det inte är han som är gärningsmannen bakom mordet på Ulf Sandberg.

– Han menar helt enkelt att det inte är han som hållit i kniven och att det inte är han som har begått det här mordet, säger Niklas Kappell.

Men det mesta är ju filmat?

– Vi ska sammanfatta detta senare i målet och då kommer jag att förklara hur jag ser på visningen. Själva mordet fångas inte på film, säger Kappel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.