Mest fritidshus för miljonen i Kronobergs län

Publicerad

Är du en av dem som drömmer om en egen stuga? Då är du inte ensam för intresset för fritidshus har ökat under pandemin. Vill du få mest fritidshus för pengarna, så är det i Kronoberg du ska leta.

En ny kartläggning som Länsförsäkringar Fastighetsförmedling har gjort visar att en miljon räcker längst i Kronobergs län. Här får man 74 kvadratmeter för summan. 

– Som följd av pandemin har säsongen för fritidshus inletts tidigare än vanligt i år. Många bostadsköpare vill redan nu säkra sommarens semester när det är sannolikt att den sker på hemmaplan även i år, säger Marcus Svanberg, vd på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, i ett pressmeddelande.

Kalmar i mitten på listan

I Stockholms län får man inte helt oväntat minst för pengarna, där får man bara 21 kvadratmeter för 1 miljon och på Gotland får man 23 kvadratmeter för samma summa. 

Kalmar län hamnar i mitten på listan. För en miljon får man 37 kvadratmeter. 

Kartläggningen, som bygger på siffror från Svensk Mäklarstatistik, visar också att det genomsnittliga antalet kvadratmeter fritidshus man får för en miljon har minskat från 35 till 32 kvadratmeter. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.