Det misstänkta föremålet som orsakade stort pådrag i Växjö under förra veckan visade sig vara några metallrör och kablar. Foto: Carl Carlert

Metallrör och kablar orsakade stora polispådraget i Växjö

Publicerad

Det föremål som i fredags eftermiddag orsakade ett stort polispådrag i stadsdelen Hov i Växjö var ett par sammantvinnade metallrör som var ofarliga.

– Det var metallrör som var hoplindade med tillhörande kablar. För en lekman gick det inte att utesluta att det inte var farligt, säger Robert Loeffel, presstalesperson hos polisen.

Efter att en privatperson larmat polisen om föremålet som låg i en buske i stadsdelen Hov i Växjö spärrades området av och boende uppmanades att inte stå i fönster eller vara på balkonge.

Växjö

Bombskyddet kallades till platsen och under fredagseftermiddagen kunde man konstatera att föremålet var ofarligt.

– Eftersom inga hot har framförts och det inte handlade om något farligt föremål så är ingen misstänkt för något, säger Robert Loeffel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Växjö

Mer i ämnet