Se Michel visa upp sin replika av bilen K.I.T.T. från serien Knight Rider i klippet. Foto: Fanny Asplund/SVT

Han är Kalmars egen Knight Rider

Uppdaterad
Publicerad

Pojkdrömmen var att skapa en exakt likadan bil som i åttiotalsserien Knight Rider. I fyra år har han byggt på bilen och nu har drömmen blivit sann.

– Man får många blickar när man kör runt i den, säger Michel Svensson i Smedby, utanför Kalmar.

Serien Knight Rider sändes 1986 i svensk tv, och blev en kultserie. David Hasselhoff spelade seriens huvudperson Michael Knight, en kriminalagent som har bilen K.I.T.T till sin hjälp för att bekämpa brottslighet. Michel Svensson i Smedby fastnade för serien som grabb, och särskilt för bilen.

Men det dröjde till 2017 innan han hittade en Pontiac Trans-Am från 1983 som han kunde börja göra om till en exakt replika av den som är med i serien.

Scanner och röststyrning

Delarna till bilen är skapade i Italien, och den har en mängd funktioner såsom en scanner på utsidan, dator inuti och röststyrning.

Resultatet är näst intill identiskt med verklighetens K.I.T.T, och den har bland annat visats upp i Borgholm, Emmaboda och på Elmias bilmässa i Jönköping.

Vill ha Hasselhoffs autograf på ratten

Men Michel har några detaljer kvar för att komplettera bilen.

– Kan jag få till laser och rökeffekter så vore jag ännu mer nöjd. Nu har coronapandemin satt alla bilmässor på paus, så jag hinner kanske fixa de delarna under tiden. Men pricken över i:et skulle vara David Hasselhoffs autograf på ratten, säger han.

Se Michel visa upp sin replika av Knight Rider-bilen i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.