Paul Gustavsson är ordförande i Tingsryds Tennissällskap som nu blir beviljade ett bidrag på fem miljoner kronor från Allmänna arvsfonden till att bygga en tennishall. Foto: Peter Magnusson SVT

Miljonbidrag för att unga ska kunna spela tennis året runt i Tingsryd

Publicerad

Tingsryds Tennissällskap är nu ett stort steg närmare att kunna bygga ortens första tennishall. Allmänna arvsfonden har beviljat föreningen fem miljoner kronor till att bygga en hall som ger möjligheten att bedriva verksamhet året runt.

Tingsryds Tennissällskap har omkring 200 medlemmar varav ungefär 80 är barn och ungdomar. I dag kan föreningen endast bedriva sin verksamhet under en begränsad period av året – de närmaste tennishallarna ligger i Växjö och Ronneby. 

Unga pendlar under vintern

– Vi har flera ungdomar som spelar hos oss på sommarhalvåret men tränar på annan ort under vintern. Samtidigt har vi nio utbildade egna tränare så vi har alla möjligheter att ha en riktigt bra tennisträning i en hall i Tingsryd, säger Paul Gustavsson som är ordförande i föreningen. 

Det är inte klart var den nya tennishallen skulle kunna ligga men planerna är att den ska bli 2 500 kvadratmeter stor med två stycken tennisbanor och tre padelbanor. Hallen ska vara tillgänglighetsanpassad för att bedriva träning i rullstolstennis. 

”Hoppas att hallen står klar nästa år”

Den beräknade totalkostnader är mellan 11 och 12 miljoner kronor, så bidraget från Allmänna arvsfonden är en bra bit på vägen. 

– Vi har två stora bitar kvar. Den sista finansieringen och var hallen ska ligga. Men vi hoppas att den ska kunna stå klar under våren eller sommaren nästa år, säger Paul Gustavsson. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tingsryd

Mer i ämnet