Foto: SVT

Miljoner tittare följer gamers på hotell i Växjö

Uppdaterad
Publicerad

Just nu spelas det tv-spel för fullt på ett hotell i Växjö. Allt sänds på webben och varje dag loggar hundratusentals personer in för att följa spelarna.

Det är några av världens mest populära dataspels-streamare som i dagarna har samlats i Växjö. Deltagarna tävlar i en e-sportgren som kallas speedrunning och går ut på att avverka spelen så snabbt som möjligt från start till slut.

Evenemanget i Växjö är ett av de större inom speedrunning och intresset online är stort.

Växjö

Samlar pengar till Rädda Barnen

– När jag tittade i morse hade vi 1,5 miljoner videospelningar. Vi kommer nog att landa på cirka tio miljoner videospelningar när vi är färdiga, säger Fredrik Lidholt från företaget European Speedrunner Assembly, som arrangerar evenemanget.

Eventet pågår under sex dagar och man passar samtidigt på att samla in pengar till Rädda Barnen. Enligt Fredrik Lidholt så hoppas man dra in 40 000 amerikanska dollar, vilket motsvarar ungefär 372 000 kronor. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Växjö

Mer i ämnet