Rekordmånga sökande till Linnéuniversitetet

Uppdaterad
Publicerad

Antalet sökande till Linnéuniversitetet i höst är rekordstort i år trots att trenden i landet som helhet är färre sökande.

Det är statistik från Universitets- och högskolerådet som presenterades på fredagen som visar på ökningen.

Antalet sökande totalt sett till Linnéuniversitetet var 60.753 vilket är en ökning med 3,6 procent jämfört med förra året. Det här innebär att Linnéuniversitetet går emot den nationella trenden där antalet sökande minskade med en procent.

De är ett av 20 universitet och högskolor som har fler sökande i år jämfört med förra året och ökar med nästan fyra procent.

– Ja vi är nöjda med söktrycket vi har. Vi är nöjda med att vi ökar när landet som helhet minskar, säger Ingrid Persson som är kommunikationschef på Linnéuniversitetet till SVT Nyheter Småland.

Kampanjade för fler lärare

En av de utbildningar som är mer populär i år än förra året är lärarprogrammet. Men än så länge är det svårt att veta om det är ett resultat av att Linnéuniversitetets kampanj som utmanade fler att söka just dit med motiveringen att det förra året var fler som sökte till dokusåpan Paradise Hotel än till att bli lärare.

– Tanken med den var ju att sticka ut hakan lite och få ungdomar att tänka till och visa att vi har något att erbjuda som är spännande och som kan vara hela livet, säger Ingrid Persson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer