Två ungdomar har anhållits misstänkta för mordförsök i Ljungby i helgen. Foto: Carl Carlert

Mordförsök i Ljungby – Två tonåringar anhållna

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern fördes med ambulans till sjukhus efter en misshandel i Ljungby under söndagseftermiddagen. Enligt polisen har mannen stickskador. En 16-årig pojke anhölls under söndagen och ytterligare en ung man, en 17-åring, under natten till måndagen. Båda är misstänkta för försök till mord.

Polisen larmades till centrala Ljungby strax efter klockan 15 på söndagseftermiddagen.

En man i 20-årsåldern har fått stickskador, och har förts till sjukhus med ambulans.

– Han bedöms ha lindriga skador, säger Robert Loeffel vid polisen.

Två tonåringar gripna

Polisen sökte efter en eller flera gärningspersoner med flera patruller och med hjälp av hundpatrull. Runt halv åtta på kvällen meddelade polisen att de gripit en 16-årig pojke, som nu är misstänkt för försök till mord.

Under kvällen beslutade åklagare att 16-åringen skulle anhållas.

Senare under söndagskvällen greps ytterligare en ung man, en 17-åring som även han misstänks för samma brott. 17-åringen anhölls senare.

En förundersökning om försök till mord har inletts och under eftermiddagen säkrade polisen spår på den misstänkta brottsplatsen samt samlade in material från övervakningskameror i området.

– Vi söker nu efter ytterligare inblandade i händelsen, säger Robert Loeffel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.