Hör Johanna Hedlund, från Missing People, berätta mer om onsdagens sök i Orrefors. (Bilden på de sökande personerna i gula väster är inte från söket i Orrefors. Foto: SVT och privat

Missing People ansluter sig till sökandet efter försvunnen man i Orrefors

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen får sökinsatsen efter den försvunna mannen i Orrefors förstärkning i form av frivilligorganisationen Missing People. Under eftermiddagen kommer gruppen att genomföra sök i området.

Vid 14-tiden på onsdagen kallade Missing People till ett allmänt sök i Orrefors. Mannen i 75-årsåldern som senast sågs i måndags förmiddag har, trots stora sökinsatser från polis och försvarsmakten, fortfarande inte återfunnits.

– Vi kommer släppa iväg patruller löpande ju mer allmänhet som kommer för att hjälpa till i söket, säger, Johanna Hedlund verksamhetsledare för Missing People Kalmar.

Söker under eftermiddagen och kvällen

Missing People planerar att söka både under eftermiddagen och kvällen. När SVT pratar med Johanna Hedlund vid 15-tiden på eftermiddagen var det ungefär 20 frivilliga på plats.

– Än har folk inte slutat jobba, så jag hoppas det blir fler ju längre tiden går, säger hon.

I klippet hör du Johanna Hedlund berätta mer om onsdagens sök i Orrefors.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.