Misstänkt bedrägeri på modesajt

Uppdaterad
Publicerad

Flera bedrägerianmälningar har gjorts och polisen varnar folk för att betala in pengar i förskott.

Polisen har fått in många bedrägerianmälningar mot internetföretaget SweMode, som har en välgjord hemsida där man bjuder ut kläder och skor.

Polisens bedrägerirotel i Stockholm uppmanar på sin facebooksida att man absolut inte ska betala i förskott, eftersom pengarna går till ett privatkonto i Småland.

Anmälningarna har skickats till polisen i Jönköpings län för utredning. Förhoppningen är att få sajten nedsläckt.

Förundersökningen läggs ned

På flera nätsajter berättar kunder att de betalat varor som de sen aldrig fått. Men enligt åklagaren i Jönköping går det inte att styrka att SweModes ägare har utsatt kunderna för bedrägeri och förundersökningen kommer därför att läggas ner.

Parallellt med bedrägerimisstankarna pågår två förundersökningar mot mannen ansvarar för sajten och det gäller varumärkesintrång och bokföringsbrott.

Har du erfarenhet eller drabbats av bedrägrei från denna sajt? Då får du gärna höra av dig till Smålandsnytt – smalandsnytt@svt.se

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.