Misstänkt grov mordbrand i Kalmar

Uppdaterad
Publicerad

När ägarna till en villa i stadsdelen Berga i Kalmar kom hem sent på natten upptäckte de att det kom kraftig rök från pannrummet i källaren.

Larmet kom in vid 02:30 om att det brann i en villakällare. Ägarna upptäckte då att någon hade krossats ett fönster till pannrummet och kastat in brännbar vätska.

– Men enligt uppgifter ska branden har självslocknat innan räddningstjänsten kom till platsen, men det förelåg en spridningsrisk, säger Anna Göransson som är polisens presstalesperson.

I samband med hemkomsten ska en person ha inandats den kraftiga röken och en ambulans skickades till adressen, det är dock oklart om personen behövde uppsöka vård.

Händelsen rubriceras som grov mordbrand eftersom spridningsrisken var hög. Det var ingen person i villan när brottet inträffade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.