Foto: SVT

Misstänkt våldtäkt mot barn på mellanstadieskolas toalett polisutreds

Uppdaterad
Publicerad

Polisen utreder nu en anmälan om våldtäkt mot barn på en mellanstadieskola i Kalmar län. Skolledningen som har anmälningplikt till socialen när barn far illa, väntade flera dagar innan man reagerade.

En minderårig elev ska enligt anmälan nyligen ha förgripit sig på en annan minderårig elev i en mellanstadieskolas lokaler under skoltid. Händelsen ska ha inträffat på en skoltoalett.

Enligt uppgifter till SVT Nyheter Småland ska skolan ha väntat flera dagar med att kontakta föräldrarna och man kontaktade inte socialtjänsten.

Forskade på egen hand

Skolan ska istället ha försökt få fram uppgifter på egen hand om vad som hade hänt.

Skolledningen och chefen för skolförvaltningen i kommunen vill inte kommentera händelserna med hänvisning till sekretess.

Nu pågår en polisutredning om de uppgifter som har kommit fram och socialtjänsten är inkopplad.

Eftersom det handlar om barn under 15 år kan det inte bli något åtal. Polisutredningen har istället som uppgift att kartlägga vad som hänt för att ge socialtjänsten ett bra underlag. Det är sedan socialtjänsten som vidtar eventuella åtgärder.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.