Misstänkt våldtäktsman försatt på fri fot efter ytterligare förhör

Uppdaterad
Publicerad

Den misstänkta våldtäkten i Växjö i helgen ska ha skett på ett hotell, det bekräftar åklagaren Anna-Karin Von Schoultz. Det var under natten mot lördag som våldtäkten ska ha skett.

Vi har uppgifter om att den misstänkta våldtäkten ska ha skett på ett hotell i Växjö, stämmer det?

– Jag kan bekräfta det, säger Anna-Karin Von Schoultz som leder förundersökningen i fallet.

Växjö

Händelsen uppdagades under lördagsmorgonen, den 24 november, när kvinnan sökte sjukvård. Hon berättade då för sjukvårdspersonalen att hon blivit våldtagen. Kvinnan är i 20-årsåldern.

Nerkar till brott

Polisen har genomfört en teknisk undersökning på platsen och en man i 20-årsåldern greps och anhölls under lördagsmorgonen misstänkt för övergreppet. Mannen har i inledande förhör förnekat brott och efter ytterligare förhör under måndagen försattes han på fri fot.

– Det enda jag kan säga är att mannen fortsatt förnekar brott och att det kompletterande förhöret handlade om att reda ut en del otydligheter. Mannen har inte avskrivits men misstankarna har försvagats, säger Anna-Karin Von Schoultz på måndagseftermiddagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Växjö

Mer i ämnet