Patrik Andersson (M) lämnar sin post Foto: SVT

Moderat toppnamn hoppar av – vägrar samarbeta med S

Uppdaterad
Publicerad

I Tingsryd har Socialdemokraterna, Moderaterna och Kristdemokraterna kommit överens om att bilda politisk majoritet. Nu lämnar Patrik Andersson (M) sitt politiska uppdrag i protest.

Under torsdagen stod det klart att Socialdemokraterna, Moderaterna och Kristdemokraterna tillsammans bildar politisk majoritet för att styra Tingsryd kommun. Efter det beskedet meddelar Moderaternas toppnamn Patrik Andersson på Facebook att han lämnar Moderaterna och sina politiska uppdrag i Tingsryd.

”Igår, dvs. onsdags, valde den nya fullmäktigegruppen att bortse från beslutet att inte stödja Socialdemokraterna och avser istället att fortsätta samarbetet med S. Jag förespråkade fortsatt samtal med övriga borgerliga partier, men blev nedröstad.”, skriver han i inlägget.

Sviker väljarna

Han skriver vidare att hans moral och integritet hindrar honom från att företräda en fullmäktigegrupp som ignorerar vad man lovat väljarna.

”Beslutet att samarbeta med S fattades i brådska, någon djupare eftertänksamhet tilläts inte. Mitt förtroende för den övriga fullmäktigegruppen är i och med detta förbrukat.”, avslutar han sitt inlägg.

SVT Nyheter Småland söker Patrik Andersson (M) för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.