Mönsterås Metall försatt i konkurs – nära 100 anställda drabbas

Uppdaterad
Publicerad

På fredagsförmiddagen informerades de 95 anställda vid Mönsterås Metall om att företaget försatts i konkurs.

– Jag lider med personalen och hoppas att företaget kan komma att drivas vidare, säger företagets styrelseordförande Carl Östring.

Det är Carl Östring som i egenskap av styrelseordförande skrivit under konkursansökan som lämnades in till Kalmar tingsrätt under fredagen.

– Det fanns inget annat alternativ. Vi har förlorat pengar, vi ser att en del av våra kunder ändrat sina köpmönster, och vi ser sjunkande volymer, säger han.

Och enligt Carl Östring har företagets aktieägare sagt nej till att skjuta till pengar.

– Och då återstod bara för oss att lämna in konkursansökan.

Kommunen informerad

Mönsterås kommun blev också informerad om konkursen under fredagsförmiddagen.

– Vi var ganska väl informerade om företagets situation, men det här, att det blev en konkurs var inget vi hade förutsett, säger Anders Johansson (C), kommunalråd i Mönsterås.

– Nu hoppas jag på en snabb och konstruktiv utveckling, så att företaget kan bli kvar, säger han.

AB Mönsterås Metall gjorde en förlust förra året på 3,9 miljoner kronor, företagets dotterbolag Ankarsrum Die Casting omfattas inte av konkursansökan.

Erik Gabrielsson är utsedd till konkursförvaltare.

Mönsterås Metall AB

Företaget startades 1955 och är specialiserat på gjutning av aluminiumprodukter. Mönsterås Metall tillverkar och säljer metallprodukter och har i dagsläget 95 anställda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.