Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Produktionschef Anna Isaksson berättar i videon om hur de hade haft nytta av Smålandsmodellen. Foto: Hamed Ubaidi/SVT

Mönsteråsföretaget om Smålandsmodellen: ”Tryggt att ha modellen”

Publicerad

Linnéuniversitetet har jobbat i sex år för att få fram en modell för företag och organisationer till att utveckla innovationsförmågan i sin verksamhet. Ett av företagen som har haft nytta av modellen är Stranda i Mönsterås kommun.

– Vi visste tidigt om att vi var på väg in i ett generationsskifte. För några år sen gick jag tillsammans med min pappa till en ledarutvecklingsgrupp. Där fick vi chansen att tidigt börja jobba på generationsskiftet och utmana oss kring ledarskapsfrågor och tankar för framtiden, säger Anna Isaksson som är produktionschef på Stranda.

”Centrum för ledarskap i Småland” vid Linnéuniversitetet i Växjö har genom forskning tagit fram en modell för företag som vill utveckla sin innovationsförmåga, bland annat med hjälp av flera korta videoklipp.

Vad är de största utmaningarna med att utveckla innovationsförmågan i företag?

– Det är att som ledare våga låta medarbetare vara med. För det krävs en öppenhet och att vi tillsammans utvecklar oss, säger Anna Isaksson.

Hör Anna Isaksson berätta om modellen och vad hon tycker om videoklippen i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.