Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Per-Olov Johansson (C) berättar att man vill få fler att åka kollektivt. Hör mer i videon. Foto: Janet de Kriek/SVT

Mörbylånga sänker priset på bussbiljetter: ”Vill öka resandet”

Uppdaterad
Publicerad

Mörbylånga kommun har tagit beslut om att subventionera bussbiljetter för att uppmana fler att åka buss. Tidigare har även Kalmar och Borgholm kommun tagit samma beslut.

Grannkommunerna Kalmar och Borgholm har tidigare subventionerat bussbiljetter för att få fler invånare att åka buss. Nu väljer Mörbylånga kommun att följa och göra samma sak.

– Vi vill öka det fossilbränslefria resandet och vi följer Kalmar och Borgholms exempel, säger Per-Olov Johansson (C).

Kommunen kommer att stå för mellankostnaden, vilket kommer att göra det billigare att åka buss. Det gäller endast för resor inom kommunen och inte för resor mellan olika kommuner.

– Vi har en strategi i Mörbylånga kommun att vi ska bli fossilbränslefria. Vi vill öka det kollektiva resandet och att göra Mörbylånga kommun från åtta zoner till en zon när det gäller 30-dagarskort. Vi tar ett litet steg i taget, säger Per-Olov Johansson (C).

Ändringen börjar gälla från och med 1 oktober 2023.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.