Musikalen Fame till Eksjö

Uppdaterad
Publicerad

I morgon är det premiär för en av de största musikaluppsättningarna i Eksjö. Det är teatergruppen Teater 12-an som sätter upp ”Fame” i tio föreställningar.

Det är en stor satsning, på scen finns 30 aktörer och åtta musiker. Därtill kommer scenarbetare och många andra, totalt är det ett 50-tal personer som arbetar med verket. Flertalet är amatörer, men det finns ett par undantag. Linnèa Didrick och Caroline Sjöström, som båda är professionella skådespelare. Linnea kommer ursprungligen från Eksjö, men bor och arbetar nu i Stockholm.

– Jag är med i Teater Dörren och spelar bland annat med skådespelaren Joakim Netterqvist, säger Linnea Didrick.

Där spelar hon en förståndshandikappad tjej i en ren teaterpjäs och tycker att det är en spännande utmaning att komma hem till Eksjö och spela i Fame.

– Ja när man får chansen till att jobba med så här fantastiska ungdomar och hela gänget i den här amatörteatern går det inte att tacka nej, säger hon.

Fame är ursprungligen en film och tv-serie från 80-talet som snabbt fick spridning till världens teaterscener. Den är minst lika aktuell idag som då.

– Den tar upp sexualitet, droger, utanförskap, kärlek, svek. Ja allt, den är så komplett, säger regissören Gunnar Forsell.

Musikalen spelas i tio föreställningar de närmaste två veckorna med premiär på fredag.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer