Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
För Seeprhae Valfridsson finns det en given önskeartist när Musikhjälpen kommer till Växjö i december. Hör vem i klippet. Foto: SVT

”Kommer Zelmerlöw?” – hör smålänningarna tippa årets artister och programledare till Musikhjälpen

Uppdaterad
Publicerad

Nyheten om att Växjö blir årets värdstad för Musikhjälpen togs emot med glädje på Stortorget i Växjö, och gissningarna flög hejvilt när SVT bad kronobergarna att tippa och önska artister till veckan.

Årets tema är inte avslöjat än så länge, och inte heller vem som ska programleda 2023 års upplaga av Musikhjälpen.

Förra årets roddade programledartrion Klas Eriksson, Tina Mehrafzoon och Oscar Zia sändningen från Kungstorget i Göteborg. Nu har turen alltså kommit till Småland för första gången.

Växjö

– Jag hoppas Anis don Demina kommer att programleda, säger Leon Jiminez.

Musikhjälpen samlade in drygt 54,5 miljoner förra året under temat: ”För en tryggare barndom på flykt från krig”. Den mest önskade artisten år 2022 var den norrländska duon Hooja, och den mest önskade låten var Baraye av Shervin Hajipour.

Hör smålänningarna gissa och tippa i klippet ovan vilka som kommer uppträda från Stortorget i Växjö under Musikhjälpenveckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Växjö

Mer i ämnet