My name is också Bond

Uppdaterad
Publicerad

I höst är det premiär för en dokumentär om människor runtom i världen som heter James Bond. En av dem finns i Nybro.

Gunnar Bond James Schäfer driver sedan flera år ett James Bond-museum i Nybro. För snart två år sedan blev han uppringd och tillfrågad om att vara med i dokumentären ”The Other Fellow” tillsammans med en rad andra män runtom i världen som är namne med actionhjälten James Bond.

– Det känns riktigt roligt och även om jag redan är ganska känd för mitt museum och mitt James Bond-intresse så blir det på ett helt annat sätt nu.

Egna Bondhistorier

Regissören Matthew Bowyer fick idén för några år sedan och kontaktade då ett antal män via sociala medier som hette James Bond. Han ställde frågan om de hade några intressanta historier att berätta och fick mängder med svar. Dokumentären kommer skildra ett urval av männen och deras historier som på olika sätt knyter an till att heta James Bond.

I Gunnar Bond James Schäfers fall handlar det om en pappa som försvann när han var liten och om hur han redan när han såg sin första Bondfilm blev fascinerad och kände hur han kunde relatera sin pappas försvinnande till karaktären James Bond.

– Jag har letat efter min pappa i många år och skulle fortfarande gärna vilja veta vad som egentligen hände. Kanske kan min medverkan i dokumentären hjälpa till med det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.