Bild på fotbollsplanen på arenan i april 2017. Foto: Frank Petersson

Myresjöhus Arena får hybridgräs

Uppdaterad
Publicerad

För att bygga fler bostäder i Arenastaden behöver Växjö kommun ta två av områdets fotbollsplaner i anspråk. För att kompensera fotbollsverksamheten anlägger kommunen hybridgräs på Myresjöhus Arena.

– Vi vill exploatera i området och för att kompensera det så hjälper vi fotbollen att anlägga hybridgräs och en ny fotbollsplan, säger Mikael Johansson som är projektledare i Växjö kommun för Arenastaden.

Östers IF:s fotbollsplan på Myresjöhus Arena har tidigare fått mycket kritik för att den har varit i så dåligt skick.

Fotbollsplanen har kritiserats

”Gräset på Myresjöhus Arena är det överlägset sämsta jag spelat på sen jag spelade Pastejcupen i Arboga-96”, skrev Dalkursmålvakten Frank Pettersson på Twitter efter en match i april i år på arenan.

Det formella beslutet tas den 7 november i kommunstyrelsen. Men Mikael Johansson är säker på att det kommer gå igenom.

– Jag tror att det är genomförbart. Vi har haft dialog med kommunstyrelsen och de är positiva, säger Mikael Johansson.

4,5 miljon till hybridgräs

Fotbollsfastigheter i Växjö AB ska få en engångsersättning på 4,5 miljoner kronor från kommunen för att lägga hybridgräs som är en blandning av natur- och konstgräs på Myresjöhus Arena. Utöver det kommer man få ett ökat driftbidrag på 100 000 kronor varje år.

I utbyte kommer kommunen ta två av områdets bollplaner i anspråk för att bygga bostäder. Enligt Mikael Johansson så kan bostäderna stå inflyttningsklara 2020 om det går enligt planen. Det ska byggas både hyres- och bostadsrätter.

”Fotbollsverksamheten ska inte påverkas”

Men innan några planer rivs så kommer kommunen att kompensera med en ny plan för att inte fotbollsverksamheten ska påverkas.

– Vi har lovat fotbollen att vi inte börja riva några fotbollsplaner innan vi har kompenserat med en ny plan, säger Mikael Johansson som är projektledare i kommunen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.