Foto: Johan Nilsson/TT

Flera fall av misshandel i Kalmar

Uppdaterad
Publicerad

Midsommaraftonen 2019 har varit relativt lugnt i Kalmar och Kronoberg enligt polisen. En grov misshandel i Kalmar och en del fall av fylleri och narkotikabrott har däremot förekommit. I Västervik körde en bil in i en trädgård och föraren är omhändertagen, misstänkt för flera trafikbrott.

En bil körde under natten ned ett staket, rakt in i en trädgård och stoppades sedan av en studsmatta. Föraren, en man i 20-årsåldern, körde ifrån platsen. Men polisen hann ifatt honom och han är nu omhändertagen misstänkt för olovlig körning, rattfylleri, vårdslöshet i trafik och smitning från trafikolycka.

Bråk i Kalmar

I Kalmar misshandlades en man i 30-årsåldern grovt. Han fick motta fem till sex sparkar när han låg ned av den misstänkta gärningsmannen, en 20-årig man. Anledningen till misshandeln är fortfarande okänd men polisen både grep och förhörde 20-åringen under natten. Han är i nuläget frisläppt men misstänkt för grov misshandel.

En annan misshandel skedde i centrala Kalmar, där två män i 50-årsåldern utdelade knutnävsslag mot varandra. De har sökt vård för sina skador och polisen har upprättat en anmälan om misshandel. Dessutom har en av dem anmält den andra mannen för misshandel.

I Kalmar län har man totalt haft åtta fall av fylleri och sex personer har tagits till fyllecelll.

– Vi har haft mycket att göra i Kvarnholmen och i Borgholm på Öland, säger Evelina Olsson, presstalesperson vid polisregion Syd till TT.

Kronobergs län har haft en något lugnare natt, två personer har omhändertagits misstänkta för narkotikabrott. Samt på länsväg 555 vid Ljungby kunde polisen stanna en man i 60-årsåldern, som via blåsprov visade sig ha alkohol i blodet. Mannen är nu misstänkt för rattfylleri.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.