Ann-Marie Nilsson (C) ny ordförande i kommunstyrelsen

Publicerad

Trots att Moderaterna är största parti i Alliansen i Jönköping så blir det Ann-Marie Nilsson som tar över som kommunstyrelsens ordförande.

De andra Allianspartierna menar att Ann-Marie Nilsson har en bred erfarenhet. Hon har jobbat två år i välfärdssektorn och åtta år inom det samhällstekniska.

– Vi tror att Ann-Marie kommer bli en bra ledare och söka breda lösningar, säger AnneMarie Grennhag (M).

Ann-Marie Nilsson själv säger till Smålandsnytt att det känns jättekul och att hon är taggad inför uppgiften.

– Det som är den stora utmaningen är att leda en kommun i minoritet. När man är i minoritet vet man inte riktigt vad man kan få igenom i fullmäktige och då är det bra att skapa ett gott samtalsklimat, säger Ann-Marie Nilsson.

”En bra person”

Oppositionens Ilan De Basso (S) är nöjd med valet.

– Ann-Marie Nilsson är en väldigt bra person och jag tror att hon har goda förutsättningar att jobba brett politiskt. Men faktum kvarstår att det är ett minoritetsstyre. Jönköpings kommun är den enda kommunen i den här storleken som valt den här lösningen och det tycker jag är synd.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer