Foto: TT

Nostalgin som lockar när det är SM i flipperspel

Uppdaterad
Publicerad

En blandning av nostalgi och skicklighet är det som lockat Joakim Sjöblom att spela flipperspel. I helgen ställer han upp i sitt andra SM.

– Jag har hållit på i två år men är inget superproffs. Men det roliga är att det är lite som ett dataspel och att det alltid finns nya saker att lära sig.

Till helgens SM i Borås krävs inget kval utan alla som vill kan anmäla sig. Runt 300 personer beräknas komma för att först kvala och sedan till slut göra upp om titeln svensk mästare.

Kalmar

– Det är jättehård konkurrens. Många är väldigt duktiga. Jag siktar på att åtminstone hamna bland topp 100.

Joakim Sjöblom tävlar i flipper-SM Foto: privat

Har fem flipperspel

Inför helgens mästerskap har han läst på vilka olika typer av spel som kommer finnas med för att få koll på alla olika regler. Sedan har han så klart också lagt mycket tid på att spela.

– Jag har fem flipperspel hemma och precis som med allt annat så handlar det om att träna och åter träna för att bli bra på något.

Joakim Sjöblom säger att intresset för flipperspel växer. I Kalmar och på Öland finns två föreningar som har lokaler dit medlemmar kommer för att spela.

– Det är många som precis som jag är i 40-årsåldern och som spelat flipper när det var stort och fanns spel på restauranger och pubar. När det sedan försvann var det många som saknade det och det började bildas mindre klubbar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kalmar

Mer i ämnet