Nu är den andra föräldern välkommen in på BB i Växjö. Foto: TT

Andra föräldern välkommen in på BB i Växjö igen

Uppdaterad
Publicerad

I samband med att restriktionerna lättades den 1 juni öppnade BB i Växjö upp möjligheten för den icke födande föräldern att få närvara även efter förlossningen. I Kalmar län har regionen ännu inte fattat ett beslut i frågan.

Under pandemin har den icke födande föräldern enbart fått medverka under förlossningen om hen varit symptomfri. Men de har inte tillåtits närvara vid undersökningar och ultraljud inom öppenvården, eller på BB efter förlossningen.

Från och med 1 juni är den andra föräldern återigen välkommen in på BB i Växjö. Som innan handlar det om att partnern är välkommen in i mån av plats.

Öppenvården håller stängt

Men öppenvården i Kronoberg håller fortsatt stängt tillsvidare.

– Inom öppenvården gör vi inga förändringar, vi har väldigt trångt i våra väntrum. Vi måste se till att smittläget sjunker, säger Jennie Ronéus, verksamhetschef för kvinnokliniken i Region Kronoberg.

Kalmar i planeringsfasen

I Kalmar län diskuterar man just nu hur ett eventuellt återöppnande av BB och öppenvården ska gå till. Ett beslut ska fattas under slutet av veckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.