Foto: Kalmar kommun/Bildbyrån

Nu flyttar fotbolls-VM in till Fredriksskans

Uppdaterad
Publicerad

I samband med det stora publikintresset för matchen mellan Sverige och Schweiz flyttas storbildsvisningen i Kalmar från Larmtorget till Fredriksskans för att fler ska kunna se kvartsfinalen mellan Sverige och England.

Att visa Sveriges åttondelsfinal i fotbolls-VM på Larmtorget i Kalmar blev en succé då både invånare och besökare kom för att se på storbildsskärmen. Nu meddelar Kalmar kommun att matchen mellan Sverige och England på lördag kommer att visas på storbildsskärm på fotbollsplanen vid Fredriksskans.

– Fredriksskans är en större arena som är placerad i Kalmars stadskärna, den rymmer mer folk och har bra ytor för den här här typen av evenemang, berättar Johan Göransson på Destination Kalmar i ett pressmeddelande.

Kalmar

Hoppas på en familjefest

Besökare  kommer att hänvisas till fotbollsplanen där det kommer finnas möjlighet att placera ut filtar och stolar.

– Portarna slår upp klockan 13.30 och matchen startar klockan 16.00. Vi hoppas på mycket folk och en stor familjefest. Det vore härligt att få en välfylld arena med blågula färger, säger Johan Göransson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kalmar

Mer i ämnet