Ett hundratal brunnar har sinat i Växjö kommun. Foto: SVT

Nu kan de med torra brunnar i Växjö snart få hjälp av kommunen

Uppdaterad
Publicerad

Nu kommer det snart att finnas möjlighet för de som har egen brunn där vattnet har sinat att hämta vatten på ett antal platser i Växjö kommun.

Nu förbereder Växjö kommun ett antal platser där dem med sinande brunnar kan hämta dricksvatten. Det är främst de med grävda brunnar som i dag har problem. Steve Karlsson är vattenchef på kommunen och han uppskattar att det i nuläget handlar om ett hundratal brunnar, men tror på en snar lösning av problemet.

– Normalt så börjar grundvattnet att stiga nu på hösten när växtligheten avtar. Vi har inget ansvar för hushåll som har brunnar som har sinat, utan det är fastighetsägarens eget ansvar. Det vi gör nu är att vi erbjuder dem att gratis hämta vatten vid ett antal platser, säger Steve Karlsson.

Det är sammanlagt vid tolv olika platser i hela kommunen som det från torsdag den 20 oktober kommer att finnas möjlighet att hämta vatten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vattenbristen i sydostsverige

Mer i ämnet