Snart kan Sagobygden hamna på Unesco-lista

Uppdaterad
Publicerad

I slutet av november avgörs det om Sagobygden blir ett Unescos immateriella kulturarv. Det hela avgörs på Mauritius och Sagobygdens verksamhetschef Meg Nömgård kommer att vara på plats.

Sagor och sägner från förr som har vandrat från generation till generation tillhör den immateriella världen. Sagobygden som finns i skogarna runt Ljungby, Älmhult och Alvesta tillhör den världen.

Ett gott exempel på ett immateriellt kulturarv

Sagobygden nominerades av Sveriges regering till Unescos immateriella kulturarv som ett gott exempel på bevarande av det immateriella kulturarvet. Hur det går avgörs i slutet av november på Mauritius. Meg Nömgård, verksamhetsutvecklare för Sagobygden, är full av förväntan inför Unescos möte på Mauritius.

– Unescos utvärderingskommitté har rekommenderat oss att vi ska få ett godkännande: Vi ser jättemycket fram emot att få åka till Mauritius och vara med om när vi blir upptagna på det här registret över goda exempel på ett immateriellt kulturarv, säger hon

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.