Johan Zakrisson är trädgårdsmästare i Kalmar kommun. Foto: Ellen Jöhnsson SVT

Ljusglimt i kristider – här kommer tiotusentals vårblommor på plats

Publicerad

Påsken och varmare väder står för dörren. Då sätter kommunerna ner de sista vårblommorna i jorden.

Varje år sätter Kalmar kommun ut 58 000 blommor och vårlökar för att smycka parker och torg. Under tisdagen pågick det sista planteringsarbetet i stadsparken i Kalmar. 

– Jag håller på att sätta Ranunkel. Sen har vi satt Penséer och tulpanlökar, berättar Johan Zakrisson som är trädgårdsmästare. 

Lina Eriksson och dottern Isabella är några av dem som passar på att njuta av vårsolen i parken.

Lina Eriksson och dottern Isabella Åkesson var några som besökte stadsparken för att se på vårblommorna. Foto: Ellen Jöhnsson SVT

-Hela parken är jättefin. Vi har inget liknande där vi bor så ett besök är ett måste när vi kommer till stan, säger Lina Eriksson.

– Jag tycker blommorna är jättefina, fyller Isabella i. 

Klart till påsk

Även i Växjö är arbetet i full gång med att få ner de sista plantorna i jorden. I Linnéparken står de färgglada vårblommorna i rader. 

– Vi kommer totalt ha planterat 29 000 plantor och 26 000 lökar. Allt ska stå klart till påsken, säger Ida Edberg som är trädgårdsmästare i Växjö kommun.

I Linnéparken i Växjö är arbetet i full gång med att få ner de sista plantorna i jorden. Foto: Peter Magnusson SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.