Ny badplats för funktionsnedsatta

Uppdaterad
Publicerad

I dag invigdes anpassningen för funktionsnedsatta av Sandsbro badplats. Men den enda som vågade bada var SVT Nyheter Smålands reporter.

250.000 kronor har Växjö kommun investerat i att göra Sandsbro badplats anpassad för personer med en funktionsnedsättning. Där finns nu en ramp och en anpassad toalett.

– Framöver hoppas jag att vi ska kunna investera i badplatser anpassade för funktionsnedsatta i alla kommunens delar, säger Eva Johansson (C), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

”Det betyder frihet”

På plats vid invigningen finns rullstolsburna Theodor Petersson, Pia Hammargren och Lukas Karlsson.

– För mig betyder en sådan här badplats jättemycket. Men det krävs lite värme både i luft och vatten för att jag ska bada. Jag är ingen badkruka men det finns gränser, säger Theodor Petersson.

– Annars är det väldigt meckigt, man får be någon lyfta en och ha med sig starka personer. Men det här är betydligt enklare, när det är en ramp, säger Pia Hammargren.

– Det verkar jättefint. Det är jättebra att de satsar på det här. Det betyder frihet kan man säga, säger Lukas Karlsson.

Men ingen av dem har tagit med sig badkläderna, trots att solen tittar fram. Den enda som tar mod till sig är SVT Nyheter Smålands reporter Simon Krona. Det doppet ser du i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer