Ny entré invigd i Växjö

Publicerad

Kommunhuset i Växjö har fått en ny, betydligt bättre handikappanpassad, entré som invigdes på lördagen.

Bygget, som startade för ungefär ett år sen, har kostat omkring 40 miljoner kronor. Enligt kommunalrådet Bo Frank (M) var ombyggnaden helt nödvändig.

– Den förra entrén fungerade inte alls för de nya rullstolar som finns i dag, säger Bo Frank.

Förutom att entrén har byggts om har ett kontaktcenter skapats i kommunhuset. Dit ska kommuninvånarna kunna komma och direkt få hjälp med sina ärenden.

– Alltifrån blankettutlämning till att få hjälp att fylla i blanketter till att man lotsas till rätt person, säger Bo Frank.

I centret jobbar delvis ny personal.

– De har fått en gedigen vidareutbildning för att kunna hjälpa till med många olika saker, säger Bo Frank.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer