Fotomontage Foto: Gotlandsbåten

Ny Gotlandsbåt fast i Grekland

Uppdaterad
Publicerad

Almedalsresenärer som tänkt resa med nya rederiet Gotlandsbåten riskerar förseningar.

Den privatägda båten som, enligt planerna skulle börja gå mellan Västervik och Visby i sommar sitter nämligen fast i en grekisk hamn, skriver Aftonbladet

Rederiet skriver på sin webbplats att en rad faktorer orsakat förseningen, däribland ett stabilitetstest som skjutits upp flera gånger.

Gotlandsbåten

-Det är ren otur som dåliga väderförhållanden i Grekland. Men det är även rent sabotage. Delar som skulle monteras på båten har försvunnit. Även besiktningen har dragit ut på tiden då det har varit 90 båtar i kö, säger företagets vd Pigge Werkelin till tidningen.

Hittills har 9 000 resenärer som köpt biljett för att åka med det nya bolaget bokats om till konkurrerande Destination Gotland, skriver Aftonbladet. Inför Almedalsveckan kommer troligen inte alla kunna resa på önskad dag.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gotlandsbåten

Mer i ämnet