Foto: SVT

Det blir en ny säsong av Eagles

Uppdaterad
Publicerad

Det blir en ny säsong av ”Eagles”. Ungdomssatsningen som började sändas så sent som i mars i år har lyckats med uppsåtet att nå målgruppen 15–24-åringar på SVT Play. Därför är det nu bestämt att det blir en ny säsong.

”Eagles” skildrar fyra ungdomars liv i Oskarshamn. Småstadsidyllen står kuliss för relationsdramer och vänskap, varvat med stenhård satsning på ishockey. Alva Bratt spelar influeraren Felicia Kroon, och Edvard Olsson gör rollen som hennes bror – den blivande ishockeystjärnan Elias Kroon.

Inspelningarna av den nya säsongen börjar i höst. ”Eagles” är den första av flera serier i SVT om unga, som skapas tillsammans med unga. Inför arbetet med serien har man gjort intervjuer, undersökt och testat – på ungefär samma sätt som inför den norska succéserien ”Skam”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.