Det här är en visionsbild från Växjö kommun – alltså ingen bild över hur simhallen slutligen kommer att se ut. Foto: PP Arkitekter

Ny simhall ska byggas i Växjö

Uppdaterad
Publicerad

I dag presenterade Växjö kommun sitt förslag om var en ny simhall ska byggas i Växjö – och vad den ska innehålla. Planen är att nya simhallen ska byggas på Vaktvägen, strax väster om centrum.

Anna Tenje (M), kommunalråd i Växjö.

Anledningen till att politikerna vill bygga en ny simhall är att det, enligt dem, finns stora brister i dagens simhall. Enligt Anna Tenje (M), kommunalråd i Växjö, är det inte möjligt att bygga om den befintliga simhallen.

Hon anser att den mest kostnadseffektiva lösningen för en ny simhall är att bygga den på annan plats än där den nu ligger.

– Det finns stora brister i dagens simhall. Ytan där räcker inte till utan komplexa lösningar, stora ingrepp i området och vi ser också att det skulle vara en stor utmaning att lösa parkeringsfrågan, säger hon.

50-metersbassäng och läktare

Den nya simhallen ska bland annat innehålla en 50-metersbassäng med en integrerad hoppbassäng. Dessutom ska det finnas läktare.

Under hösten ska Växjö kommun utlysa en markanvisningstävling och utifrån den välja ut vilket företag som ska bygga den nya simhallen.

Planen är att det så småningom ska byggas bostäder på platsen där nuvarande simhall ligger. Vad bygget kommer att kosta är i dag oklart.

Oppositionen står ”spontant bakom förslaget”

Oppositionen har inte hunnit sätta sig in i vad förslaget innebär.

– Spontant så står vi naturligtvis bakom att det byggs en ny simanläggning i Växjö. Men jag vet inte så mycket om vad deras förslag innebär så jag kan inte kommentera det mer, säger Tomas Thornell (S), oppositionsråd i Växjö kommun, och tillägger:

– Jag tycker det är märkligt att majoriteten går fram tre månader före ett val och lägger fram ett förslag som de inte har pratat med oppositionen om.

Den nya simhallen beräknas vara färdigbyggd vid årsskiftet 2022/2023.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Växjö

Mer i ämnet