Anette Gulbaek är en av de sex nya medlemmarna. Foto: Peter Magnusson/SVT

Nya medlemmar i Glasakademin ställer ut

Uppdaterad
Publicerad

Sex nya medlemmar i Glasakademin ställer just nu ut sina verk i utställningen Newbies 2 på Smålands glasmuseum i Växjö.

Glasakademin är en organisation för svenska glaskonstnärer som innehåller drygt 100 medlemmar. De senaste sex invalda ställer just nu ut i Växjö. Anette Gulbaek, ursprungligen från Danmark men också utbildad i Kosta och verksam i Småland, ser fördelar med att nu tillhöra en större grupp. 

– Man kan utbyta många tankar med andra gruppmedlemmar och det är lättare att marknadsföra sig om man tillhör en större grupp. Det kändes rätt för mig just nu att ansöka, säger Anette Gulbaek. 

Krävs nominering

Att ansöka till akademin kräver arbetsprover och CV men också en nominering av två nuvarande medlemmar. De sex senaste medlemmarna är inga nykomlingar i glaskonstvärlden utan namn som Erika Lagerbielke, Anna Eggert, Mia Branzell, Ylva Holmén, Anette Gulbaek, och Lotta Söder. 

Anna Eggert

Anna Eggert är verksam i Göteborg och jobbar med ugnsformat glas. Hon har under många år tänkt att gå med i akademin.

– Jag har tänkt länge på att ansöka och nu äntligen blev det av. Jag hoppas på ett bra erfarenhetsutbyte och nya kontakter med kollegor, säger Anna Eggert.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer