Regiondirektör Helena Nilsson och landstingsdirektör Ingeborg Eriksson framför den nya loggan för Region Kalmar län. Foto: Landstinget i Kalmar län

Hjärtlighet ska symbolisera Region Kalmar län

Uppdaterad
Publicerad

Den 1 januari 2019 går landstinget och regionförbundet i Kalmar samman med syfte att stärka länet och skapa bättre förutsättningar för utveckling. Under onsdagen presenterades den nya organisationen Region Kalmar läns varumärke och symbol.

Region Kalmar läns symbol i rött och gult har tagits fram i samarbete mellan landstinget och regionförbundet, och strategin har varit att behålla värdena i de nuvarande organisationer, samtidigt som den ska symbolisera en nystart.

– Man kan se det som ett hjärta men också två delar som möts. Vi vill ju främja möten och det är viktigt att vara en organisation som är välkomnande och öppna, säger kommunikationsdirektör Anna Strömblad.

”Detta är bara början”

Frågan om ifall landstinget och regionförbundet ska slås samman till en gemensam organisation har diskuterats under flera år, och under våren 2016 togs inriktningsbeslutet. Nu återstår drygt nio månader innan det formella bildandet, och den nya symbolen presenterades under landstingsstyrelsens möte på onsdagen.

– Det känns förstås mer konkret nu när det blir visuellt.  Samtidigt är detta bara början och nu ska vi fylla organisationen med innehåll, säger Anna Strömblad.

Nytt säte i landstingshuset

Kalmar länstrafiks bussar har redan skrudats om till den nya länsregionens rödgula kulörer. En ombyggnation och renovering av landstingshuset på Strömgatan i Kalmar pågår för att regionförbundet så småningom ska flytta in i lokalerna.

Vad har ni hittills fått för reaktioner på det nya varumärket?

– Det har varit positivt. Man tycker att symbolen känns varm och välkomnande och associeras till gemenskap och öppenhet. Och det är det vi vill förmedla, säger Anna Strömblad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.