Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Den nya simhallen växer fram i Snurrom strax norr om Kalmar. Foto: Kunskapsporten

Nya simhallen i Kalmar snart halvvägs

Publicerad

Bygget av den nya simhallen i Kalmar har snart kommit halvvägs. Merparten av byggnaden har tak och även om projektet gått enligt plan har man också brottats med ekonomin.

– Vi har så klart också drabbats av höga räntor och kostnadskris, men själva bygget har gått bra både tekniskt och tidsmässigt, säger Joakim Ollén, vd för Kunskapsporten.

Arbetet med den nya simhallen i Snurrom i norra Kalmar inleddes för drygt ett år sedan. Anläggningen ska stå klar i oktober 2025. Företaget Kunskapsporten har vunnit upphandlingen och kommer efter uppförandet att äga, förvalta och driva anläggningen. Projektet beräknas kosta cirka 600 miljoner kronor.

Projektet dyrare än planerat

– Det var läskigt ett tag när priserna stack iväg, men sen lugnade det ner sig. Nu har vi en bra situation där vi köpt det mesta. Projektet blir dyrare än vad det var tänkt, men det kommer inte drabba kommunen.

Hur ska det bli lönsamt för er då?

– Det återstår att se. Vi hoppas kunna göra det attraktivt och kul att komma hit. Förutom ett kommunalt bad kommer det också finnas både spa och gym och vara mer som ett allaktivitetshus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.