Här är Kalmars nya cykelgarage – skydd mot tjuvar och snö

Publicerad

Från och med fredagen kan de som pendlar med tåg eller buss lämna sina cyklar i ett låst cykelgarage vid busstationen i Kalmar. Garaget kommer vara tillgängligt dygnet runt för abonnenter.

Den nya cykelparkering öppnade idag vid centralstationen i Kalmar. Syftet med garaget är att underlätta resan för tåg och busspendlare som nu kan förvara sina cyklar på en säker plats.

– Har man ett stadigt behov av att cykla till stationen, och känner att man vill ha en trygghet att den ska stå kvar, speciellt om man har köpt en finare cykel, då är det ett utmärkt sätt att parkera i den här centrala miljön, säger Tomas Eidrup, cykelstrateg på Kalmar kommun.

Plats för 140 cyklar

Garaget har ett tvåvånings cykelställ med kapacitet för 140 cyklar. Det är utrustat med verktyg, skåp, en gasdriven pump och en solbänk som ger möjligheten för mobilladdning.

Cykelgaraget kostade runt fyra miljoner kronor att bygga och finansierades delvis med EU-medel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.