Smilla Borg testar bågskytte för första gången på Olympic day i Alvesta. Foto: Peter Magnusson/SVT

Olympier får barn att hitta nya sporter

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagen gick Olympic Day av stapeln på Virdavallen i Alvesta. Över 200 barn och ungdomar fick chansen att testa 17 olika idrotter.

Olympic Day är en dag då barn och ungdomar runtom i Sverige får testa nya idrotter och på plats träffa svenska olympier. På söndagen hölls arrangemanget på Virdavallen i Alvesta. En av dem som testade på bågskytte för första gången var Smilla Borg.

– Det var väldigt roligt men mycket svårare än jag trodde, säger Smilla Borg.

Laurell fann boxningen av en slump

En av flera olympier på plats i Alvesta för att inspirerar besökarna var boxaren Anna Laurell. Hon testade själv både dans och basket innan hon hittade boxningen.

– Jag hittade en sport som jag tyckte var fantastiskt kul – det hade jag ingen aning om innan jag gick till lokalen. Därför tror jag det är viktigt att prova på många olika idrotter för att hitta rätt, säger Anna Laurell till SVT Nyheter Småland.

17 olika sporter att testa

Av de 17 olika sporterna som fanns att testa är åttaårige Jeppe Andersson mest sugen på breakdance och brottning.

– Brottning är första gången men breakdance har jag testat någon gång tidigare.

Olympic Day i Alvesta är ett samarbete mellan Sveriges olympiska kommitté, Smålandsidrotten och Alvesta kommun.

– Vi har många mindre idrotter här idag och det är jättekul att Alvestaföreningarna får visa upp sig. Det finns någonting för alla, det gäller bara att hitta det, säger Lisbeth Johansson, Smålandsidrotten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.