Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Det är gentilt av Östers IF att kontakta oss och erbjuda stöd och hjälp så att denna match kan genomföras, säger Mats Berglund, styrelseledamot Ljungby IF. Foto: SVT/Ricardo Garcia

Öster hjälper Ljungby IF efter läktarbranden: ”Akut läge”

Uppdaterad
Publicerad

Efter helgens stora brand riskerade Ljungby IF att tvingas ställa in sina sista matcher innan sommaren. Men nu står det klart att tisdagens match kommer spelas på Östers hemmaarena i Växjö.

– Ikväll ska vår herrlag spela på Visma arena i Växjö vilket blir en upplevelse för våra spelare som kommer till en av Smålands finaste arenor, säger Mats Berglund, styrelseledamot i Ljungby IF.

Det var under natten till midsommardagen som läktaren på idrottsanläggningen Lagavallen i Ljungby började brinna. Räddningstjänsten utfärdade ett VMA och branden var under kontroll på morgonen.

Öster tog kontakt

– Det är gentilt av Östers IF att kontakta oss och erbjuda stöd och hjälp så att denna match kan genomföras. Det är ju akut läge just nu och vi får se hur vi gör med matcherna framöver. Troligtvis kommer dessa spelas på våra träningsplan här hemma, säger Mats Berglund.

Om läktaren ska renoveras eller rivas är oklart och brandorsaken är okänt för tillfället.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.